برداشت چه محصولات و گونه‌هایی در ایلام ممنوع اعلام شد

تاریخ انتشار : 1403/01/29 - ساعت انتشار: ٠٢:٠٥ - گروه خبری : اخبار استان

سرپرست اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان ایلام لیست محصولات فرعی جنگلی و مرتعی و گونه‌هایی که برداشت آن‌ها مطلقاٌ ممنوع است را اعلام کرد.

«یاسم خان‌محمدیان» اظهار کرد: موضوع تبصره 7 اصلاح ماده 3 اصلاحی قانون حفاظت و بهره‌برداری از جنگل‏‌ها و مراتع کشور سیاست‌‏ها و ضوابط حفظ و احیا، توسعه بهره برداری و صادرات محصولات (فرآورده‌ها) فرعی جنگلی و مرتعی است.
وی گفت: بر این اساس هر گونه بهره‏‌برداری از محصولات فرعی جنگلی و مرتعی از جمله شقایق ایرانی- انواع قارچ خوراکی (برداشت از جنگل)، سیرکوهی (والک)، ریشه و پوست درختان و درختچه‏‌های جنگلی، ریزوم ثعلب، ریشه ختمی، ریشه کاسنی، ریشه ریواس وحشی، ریشه شیرین بیان، برگ مورد، بن سرخ، پیاز و گل لاله سرنگون، پیاز گل نرگس، قطع و برداشت درختچه‌های گز، مان شوکه، برداشت خاک و خاکبرگ از عرصه‌های جنگلی مطلقاً ممنوع است.
سرپرست اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان ایلام تاکید کرد: هر گونه برداشت گونه‌‏های گلپر، اسپند، خارشتر، علف گاوزبان، گل نرگس، آویشن دنایی (ازبوه)، کاکوتی (پونه کوهی)، آنغوزه (کما)، ترکه ارغوان، کتیرا، شکرتیغال، کاپاریس (لگجی یا کبر)، علف چای، بومادران (برنج داس)، گل کاسنی، بارهنگ، بابونه، کنگر، صمغ بنه (سقز)، صمغ درختان بادام (زدو)، برگ کنار، برگ اکالیپتوس، میوه محلب، میوه بادام کوهی، میوه بنه و بلوط، گال بلوط، زالزالک، جفت بدون اخذ مجوز از اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان ممنوع است.
خان‌محمدیان گفت: در صورت مشاهده هر گونه برداشت، حمل، خرید و فروش و معامله بدون اخذ مجوزهای لازمه، برابر قوانین و مقررات محموله به عنوان کالای قاچاق به نفع دولت ضبط و متخلفین توسط مأمورین یگان حفاظت شهرستان‌ها به مراجع قضایی معرفی خواهند شد.
وی از عموم مردم بخصوص بهره برداران، دامداران و روستاییان خواست از هر گونه برداشت و حمل این محصولات به خصوص به قصد فروش و معامله (بدون مجوز) خودداری کرده و هر گونه برداشت غیرمجاز مراتب را به واحدهای منابع طبیعی مستقر در بخش‌‏ها و ادارات منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان ها اعلام و یا با شماره تلفن 1504 و 139 واحد خبری یگان حفاظت استان و سازمان اطلاع‌رسانی کنند.
سرپرست منابع طبیعی و آبخیزداری استان ایلام تصریح کرد: برداشت و بهره‌برداری گیاهان دارویی و خوراکی مجاز مشروط در حد عرف مصارف خانوار روستایی ساکن در محل بلامانع است و برای حفظ ذخایر ژنتیکی منابع طبیعی و خدادادی و جلوگیری از انقراض گونه‌های با ارزش گیاهی استان همکاری لازم را با مأموران حفاظتی استان داشته باشید.

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 

برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید:
 

خروج




سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در یک نگاه
  • سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور به عنوان یک سازمان مستقل حاکمیتی، اجرایی و در جایگاه تشکیلات یکی از معاونت‌های وزارت جهاد کشاورزی مسئولیت حفظ، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی و پایدار از منابع‌طبیعی تجدیدشونده کشور را بر عهده دارد. اعمال حاکمیت و مدیریت بر اراضی منابع‌طبیعی کشور که از آن به عنوان اراضی ملی و انفال هم یاد می‌شود، مأموریت خطیر و بی‌نظیر این سازمان است.

    هدف سازمان منابع‌طبیعی و آبخیزداری کشور، حفظ و حمایت، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی از جنگل‌ها، مراتع، اراضی جنگلی، بیشه‌های طبیعی، اراضی مستحدثه ساحلی، حفاظت‌ و حمایت از آب و خاک کشور از طریق مدیریت علمی بر حوزه‌های آبخیز و رعایت اصول توسعه پایدار می‌باشد.

ورود


تماس با ما
  • ستاد مرکزی:
    تهران - بلوار ارتش - بعد از مینی سیتی - کدپستی 1955756113
    تلفن: 4-02122446540 و 02122488530 و 02122446503
    دورنگار: 02122488556
    ملاقات مردمی: 02122488476
    پاسخگویی به شکایات: تلفن 02123563478 و فاکس: 02122488557
    آدرس تارنما: www.frw.ir
    صندوق پستی: info@frw.ir


    ساختمان شماره 2 (ستاد چالوس):
    چالوس - میدان معلم(مخابرات) - کدپستی ۴۶۶۱۹۵۳۵۳۷
    تلفن: 01152226521
    دورنگار: 01152249696

there is a pic here