برگزاری 29 امین نشست کنوانسیون تغییر اقلیم جهت حفظ زمین در باکو

تاریخ انتشار : 1403/08/19 - ساعت انتشار: ١٥:٤٢ - گروه خبری : اطلاعیه ها

29 امین نشست کنوانسیون تغییر اقلیم سازمان ملل متحد(cop 29) از 11 تا 22 نوامبر امسال برابر با 21 آبان تا 2 آذر در باکو آذربایجان، همسایه شمالی ایران با هدف حفظ زمین و کاهش گرمایش زمین برگزار می‌شود.

به گزارش  مرکز  اطلاع‌رسانی سازمان منابع طبیعی از وزارت جهادکشاورزی، رییس مرکز نوآوری و فناوری سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور اظهار داشت: با توجه به اسنادی که منتشر شده، دستور کار کاپ 29 بیشتر درباره تامین مالی برای کمک به کاهش گازهای گلخانه‌ای و سازگاری با تغییر اقلیم در راستای محافظت از زمین و کاهش دمای زمین خواهد بود.

حمیدرضا سلیمانی افزود: یکی از ویژگی‌های 29 امین نشست کنوانسیون تغییر اقلیم سازمان ملل متحد در سال جاری میلادی، نزدیک بودن زمانی این نشست با دو نشست دیگر زیست‌محیطی بین‌المللی موسوم به نشست تنوع زیستی (کاپ 16) در ریاض عربستان و نشست کنوانسیون مقابله با بیابانزایی (کاپ 16) در کلمبیا است که نشان دهنده یک جامع‌اندیشی گسترده در درون این نشست‌ها است.

وی اظهار داشت: مطابق هر سال در این نشست، تقریبا تمام کشورهای عضو سازمان ملل متحد در سطح سران، مسوولان، مدیران و کارشناسان دولتی و بخش خصوصی براساس سیاست‌ها و برنامه‌های ملی‌شان شرکت خواهند کرد و ایران و به ویژه نمایندگان وزارت جهادکشاورزی نیز با حضور در این نشست می‌توانند به تبادل افکار بپردازند و از ظرفیت‌های علمی، فنی و تجارب کشورها در حوزه تغییر اقلیم و مزایای صندوق‌های اقلیم سبز و صندوق سازگاری این کنوانسیون بهره ببرند.

رییس مرکز نوآوری و فناوری سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور با بیان این که پس از نشست کنوانسیون تغییر اقلیم در پاریس در سال 2015، توجه به موضوع سازگاری به اندازه کاهش گازهای گلخانه‌ای برای مقابله با تغییر اقلیم جایگاه همسانی پیدا کرده است، تصریح کرد: این جایگاه و اهمیت به جایی رسید که تامین مالی صندوق سازگاری با تغییر اقلیم نیز مانند صندوق اقلیم سبز مورد توجه کشورهای متعهد به کنوانسیون تغییر اقلیم قرار گیرد.

این کارشناس ارشد تغییر اقلیم توضیح داد: مقرر شده بود تا سال 2020 هر سال مبلغ 100 میلیارد دلار برای تامین مالی به این دو صندوق در راستای برنامه‌های مقابله با انتشار و سازگاری با تغییر اقلیم تزریق شود، اما بررسی‌های سازمان ملل متحد نشان می‌دهد این تعهد تنها در سال‌های 2021 و 2022 انجام شده و از سوی دیگر برای کاهش گازهای گلخانه‌ای و سازگاری با تغییر اقلیم، سالانه حداقل نیاز به 500 میلیارد دلار سرمایه‌گذاری است و برخی منابع مستقل نیز این رقم را تا یک هزار میلیارد دلار پیش‌بینی کرده‌اند.

وی دستیابی به یک پلتفرم جدید با عنوان "هدف کمی جمعی جدید" را از دیگر محورهای کاپ 29 عنوان و تصریح کرد: این نشست به دنبال آن است که یک اجماع جدید برای هدفگذاری کمی به دست آید و این پلتفرم باید بتواند نیازها را برای سازگاری با تغییر اقلیم و کاهش گازهای گلخانه‌ای به شکل واقعی امکان‌پذیر کند.

سلیمانی بحث و بررسی در راستای برنامه اجرایی بلندپروازانه ملی کشورها موسوم به (NDC) را از دیگر ویژگی‌های مباحث کاپ 29 برشمرد و اظهار داشت: با توجه به شتاب گسترده افزایش گرمایش زمین، به طور یقین مباحث عمیق و گسترده‌ای در راستای حصول به اهداف اشاره شده در برنامه‌های (NDC) کشورهای گوناگون در نشست سال جاری شاهد خواهیم بود.

وی درباره موضوع حفظ جنگل‌ها در این نشست جهانی بیان داشت: جنگل به طور اخص همواره از بحث‌های مهم نشست‌های کنوانسیون تغییر اقلیم سازمان ملل متحد است و در سال گذشته با ابتکار عمل و پیشنهاد امارات متحده عربی، موضوع توسعه جنگل‌های مانگرو یا حرا مطرح و به اجرا درآمد.

رییس مرکز نوآوری و فناوری سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری گفت: استفاده از انرژی‌های نو و تجدیدپذیر نیز یک تا دو روز از این نشست را  به خود اختصاص خواهد داد.

وی با بیان این که هر سال موضوعات کشاورزی و دامداری به عنوان متهمان ردیف اول انتشار دهنده گاز متان در نشست‌های کنوانسیون تغییر اقلیم ملل متحد مطرح است، تصریح کرد: همواره یک روز از این نشست به موضوع برنامه‌های مرتبط بخش کشاورزی و دامداری اختصاص پیدا می‌کند.

سلیمانی ادامه داد: کشاورزی جایگاه ویژه‌ای در مبحث تغییر اقلیم دارد و از این رو در این نشست‌ها همواره بر استفاده از نوآوری‌ها، فناوری‌ها، نرم‌افزارها و سرمایه‌گذاری، ابزارهای بیمه‌های کشاورزی و کشاورزی هوشمند تاکید می‌شود.

وی درباره کشورهای برگزار کننده نشست‌های کنوانسیون تغییر اقلیم ملل متحد نیز اذعان داشت: در دو سال اخیر برگزاری این نشست‌ها به کشورهای نفتی امارات متحده عربی و آذربایجان در خاورمیانه منتقل شده است و این امر نشان می‌دهد کشورهای نفتی که از ده سال پیش توافق‌نامه پاریس را امضا کرده‌اند، متوجه پیامدهای تغییر اقلیم شده و پذیرفته‌اند که در نشست‌های کنوانسیون تغییر اقلیم سازمان ملل متحد، مشارکت جدی داشته باشند تا بتوانند از فرآیندهای در حال وقوع بهره‌مند شوند و از غافله عقب نمانند.

رییس مرکز نوآوری و فناوری سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری با اشاره به این که نشست کنوانسیون تغییر اقلیم سازمان ملل متحد پس از اجلاس عمومی سازمان ملل، بزرگترین نشست بین‌المللی محسوب می‌شود، گفت: بحث‌های تغییر اقلیم، کشاورزی، انرژی، منابع طبیعی و حمل و نقل کاملا فرابخشی و جهانی است و به نظر می‌رسد موضوع "عدالت اقلیمی" که در برگیرنده مسوولیت بیشتر کشورهای توسعه یافته در مقابل سایر کشورها و کشورهای در حال توسعه است، همراه با حفظ سرزمین برای نسل‌های آینده و همچنین حرکت در راستای مسوولیت‌های اجتماعی به ویژه با ورود جوانان و زنان در حوزه تغییر اقلیم، از بحث‌های پرچالش نشست امسال باشد.

 

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 


خروج