برگزاری گردهمایی سراسری یکروزۀ یگان حفاظت از منابع طبیعی کشور در مرکز آموزش دکترجوانشیر در تاریخ 1403/9/28

گردهمایی سراسری یکروزۀ یگان حفاظت از منابع طبیعی کشور در تاریخ 1403/9/28 با حضور جناب دکتر علی تیموری سرپرست سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور و جناب سرهنگ آهنگران فرمانده یگان حفاظت و فرماندهان استانی با هدف هماهنگی و برنامهریزی جهت پیگیری برنامهها و سیاستهای راهبردی یگان حفاظت سازمان، بررسی مشکلات و چالشهای پیشرو، راهکارهای عملی برای بهبود فعالیتهای یگان حفاظت و ایجاد هماهنگیهای بیشتر در این حوزه در جهت انجام بهتر وظیفه در روز چهارشنبه قبل از ظهر مورخ 1403/9/28 در تالار سردار شهید حاج قاسم سلیمانی مرکز آموزش دکترجوانشیر و بعد از ظهر همان روز در سالن ارسباران مرکز آموزش دکترجوانشیر برگزار شد.
با تلاوت کلامالله مجید، و پخش سرود ملی در سالن آمفیتئاتر سردار شهید حاج قاسم سلیمانی مجتمع آموزشی و توانمند سازی بهرهبرداران منابع طبیعی و آبخیزداری دکتر جوانشیر، مراسم افتتاح گردید و در آغاز افتتاحیّه سخنرانیهای سخنرانان محترم صورت پذیرفت. آقای دکتر مقدسی، رئیس محترم مجتمع آموزشی دکتر جوانشیر ضمن خیر مقدم و خوشامدگویی به جناب دکتر علی تیموری سرپرست سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور و مشاوران همراهش، و همچنین جناب سرهنگ آهنگران فرمانده یگان حفاظت سازمان و معاونانش و همه مسؤولان روابط عمومی از سراسر کشور و با عرض تسلیت به مناسبت سالروز وفات حضرت معصومه در آغاز اظهار امیدواری کردند که کوچکترین قصوری در پذیرایی از مهمانان از سراسر کشور صورت نگرفته باشد و لحظات خوشی را تاکنون داشته و در ادامه نیز شاهدش باشند و به همۀ اهداف خود در گردهمایی دست یابند، خاصه مواردی که با آموزش همراه میگردد.
ایشان در ادامه گفتند که قصد تصدیع ندارم ولی چند نکته را به استحضار میرسانم: «امروزه با توجه به مسائل روز و و اتفاقات جدید در جامعۀ ملّی و بینالمللی، نقش آموزش کلیدی است. و اگر فیالواقع بخواهیم به اهداف نظام دست یابیم در جهت مقابله با آموزشهای مختلف خاصه کوتاه مدت داریم. طبق آمار و تحقیقات به عمل آمده و بر اساس نظر دانشمندان محقق، کارکنان آموزشدیده در مقایسه با آموزشندیدهها مؤثرترند. باید به این اصل مهم علمی باور داشته باشیم که آموزش هزینه نیست، بلکه سرمایهگذاری است. پیرو این اصل و اصول و سیاستهای سازمانی در جهت نیل به اهداف ملی تعریفشده برای سازمان، برنامهریزیها و استراتژیهایی را اتخاذ کردیم تا مجتمع آموزشی و توانمند سازی بهرهبرداران منابع طبیعی و آبخیزداری دکتر جوانشیر، نسبت به برگزاری دورههای ملی، حضوری، مجازی، نظارتی و استانی (بیشتر در قالب مجریان و بهرهبرداران) در کارآمدترین شکل ممکن اقدام نماید. اقدامات فوری و جدی سال 1402 زمینه را برای این کارآمدسازی فراهم کرد و اکنون دورههای ملیمان نیز شروع و برگزار شده و هفته به هفته شاهد برگزاری یکی دو دوره تقریبأ در طول هر هفته هستیم».
آقای دکتر مقدسی در ادامه نسبت به ارائه گزارش عملکرد 1402 موارد را به شرح ذیل بیان داشتند:
- برگزاری تعداد 14 دورۀ آموزش کارکنان ملی حضوری در 1557 نفر روز
- برگزاری تعداد 43 دورۀ آموزشی کارکنان ملی مجازی در 5851 نفر روز
- برگزاری تعداد شش دورۀ ملی مجازی آموزش بدو خدمت کارکنان در 2204 نفر روز
- برگزاری تعداد چهار دورۀ آموزش کارکنان ملی الکترونیک در 17704 فقره گواهی
- نظارت بر صدور گواهی تعداد 49 دوره آموزش کارکنان نظارتی در 3866 فقره
- برگزاری تعداد 307 دورۀ آموزشی مجریان و بهرهبرداران در 7136 فقره صدور گواهی
- برگزاری تعداد 18 گردهمایی و کارگاه آموزشی دفاتر و معاونتها
ایشان خاطرنشان کردند که هر دوره برای اهداف خاصی طراحی شده، برای مثال دورههای آموزشی مجریان و بهرهبرداران اهداف کاشت یک میلیارد درخت را نیز مدنظر دارد و توسط ادارات ترویج استانها برگزار میگردد.
آقای دکتر مقدسی خاطرنشان کردند که دورههای حضوری شروعشده امسال نسبت به پارسال جلوتر است و با سرعت و کیفیت مطلئبتری پیش میرود، با این حال، دورههای مجازی ما یک مشکلی دارد که خدمت جناب آقای دکتر تیموری هم عرض کردم که به سامانه بر میگردد که لازم است هر چه زودتر مشکل سامانه برطرف گردد و با عنایت به ضیق وقت برای برگزاری دورههای مجازی امسال که باید تا قبل از اسفندماه تکمیل گردد، نیاز به دستور تسریع از سوی دکتر تیموری است تا هم برگزاری دورههای مجازی و هم صدور گواهینامه که منوط و وابسته به عملکرد سامانه است، دچار مشکل نشود.
در ادامه، در بخش ویژه این مراسم، سرپرست سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور به ایراد سخنرانی پرداخت.
دکترعلی تیموری روز چهارشنبه در گردهمایی سراسری فرماندهان یگان حفاظت منابع طبیعی کشور افزود: ایران در منطقه خشک و نیمه خشک زمین قرار دارد که به همین دلیل بیش از ۸۵ درصد مراتع کشور وضعیت خوبی ندارند.
وی بیان کرد: هفت درصد از وسعت کشور جنگل های ذخیرگاه در دنیا شناخته است که حفاظت از این منابع دشوار است.
سرپرست سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور اضافه کرد: به دنبال آن هستیم تا اختیارات فرماندهی یگان حفاظت را در استان ها افزایش دهیم.
آقای تیموری یادآورشد: گزارش های هفتگی را باید در بحث حفاظت از منابع طبیعی در دستور کار قرار داد و یکی از مهمترین مسایل، حفاظت از جنگل های شمال کشور است.
آقای تیموری تأکید کرد که نیمی از گلوگاه های قاچاق چوب در استان های شمالی است.
سرپرست سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور با بیان اینکه نیمی از گلوگاه های قاچاق چوب در استان های شمالی است گفت: این گلوگاه ها شناسایی شده و با فرماندهان انتظامی نیز نشست برگزار شده است.
آقای تیموری افزود: مانورهای کشف قاچاق چوب برای ترویج فرهنگ حفظ منابع طبیعی در این بخش و آموزش بیشتر مردم باید انجام شود.
سرپرست سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور یادآور شد: کسانی که در استان های شمالی قاچاق چوب دارند از روی طمع بوده و با همراهی دستگاه های امنیتی برای مهار این روند تلاش های ویژه ای صورت گرفته است.
وی گفت: در استان های شمالی کشور باید اقدامات قابل توجهی برای اقناع سازی مردم صورت گیرد.
وی تاکید کرد: همچنین باید مانورهای پیشگیری از حریق در منابع طبیعی را داشت و یکی از مهمترین مسایل در این زمینه بهره مندی از ظرفیت بسیج محلات و دهیاران است که باید مدنظر قرار گیرد.
آقای تیموری در ادامه بر ضرورت توسعه فناوری اطلاعات در یگان حفاظت منابع طبیعی تأکید کرد.
سرپرست سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور بر ضرورت توسعه فناوری اطلاعات در یگان حفاظت منابع طبیعی تاکید کرد و گفت: به جای روش های فیزیکی می توان از پهپادها و دوربین ها نیز برای حفاظت از منابع طبیعی بهره برد.
تیموری افزود: بنابراین باید تمام فعالیت ها از جمله در بخش مبارزه با قاچاق چوب به سمت فناوری اطلاعات روز پیش برود.
در ادامۀ جلسه در گردهمایی فرماندهان یگانهای حفاظت منابع طبیعی سراسر کشورعلی ملکی آهنگران فرمانده یگان حفاظت گقت: امسال از تصرف غیرقانونی سه هزار و ۵۹۲ هکتار اراضی ملی در کشور جلوگیری شده است.
وی بیان داشت: امسال ۱۰ هزار و ۹۹ پرونده برای ۲ هزار و ۵۷۴ هکتار از اراضی ملی کشور با هدف پیشگیری از تخریب و تصرف بیت المال تشکیل شده است. آهنگران افزود: همچنین در سال جاری بیش از ۴۳ هزار تماس تلفنی مردمی با سامانه یگان حفاظت منابع طبیعی گرفته شد که یک هزار و ۵۰۴ مورد به عملیات رفع تصرف اراضی ملی انجامید و در این زمینه نیز ۲۱ هزار و ۸۱۰ پرونده قضایی در سطح ملی تشکیل شده است. وی از دستگیری سه هزار و ۷۳۰ متخلف در حوزه تصرف منابع طبیعی خبر داد و افزود: اتهام این افراد، زمین خواری و جنگل خواری بوده است. آهنگران یادآور شد: امسال ۲ نفر از جنگلبانان کشور حین حفاظت از مراتع جان خود را از دست دادند همچنین ۳۳ نفر از نیروهای حفاظتی و ۲ نفر از نیروهای داوطلب مردمی مجروح شدند. وی با اشاره به کشف ۵۷ تن چوب قاچاق معادل ۶ هزار و ۱۰۲ مترمکعب در کشور گفت: امسال همچنین سه هزار و ۸۵۶ پرونده چرای غیرمجاز دام در کشور تشکیل شده است.
در جلسه بعد از ظهر هم کارگاه آموزشی با تدریس آقای مصطفی نوری مشاور سازمان در امور حقوقی و مجلس در خصوص رویههای حقوقی و قوانین و مقررات منابع طبیعی مورد نیاز یگان حفاظت برگزار گردید.
شایان ذکر است مجتمع آموزشی دکتر جوانشیر با تمام امکانات خود از قبیل مهمانسرا، سالنهای برگزاری کارگاه و همایش و جلسات و تچهیزات مربوطه از 1403/9/27 در خدمت همکاران گرامی مهمان از اقصی نقاط کشور بود.

ارسال به دوست