معاون امور جنگل سازمان منابع طبیعی کشور:
سرانه جنگل در ایران ۱۷۰۰ مترمربع و کمتر از یک سوم میانگین جهانی است

تاریخ انتشار : 1402/11/16 - ساعت انتشار: ١٥:٢٢ - گروه خبری : اخبار سازمان

معاون امور جنگل سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور گفت: سرانه جنگل در ایران یک هزار و ۷۰۰ مترمربع است که کمتر از یک سوم سرانه جنگل در دنیاست.

به گزارش مرکز اطلاع رسانی سازمان منابع طبیعی از ایرنا، "نقی شعبانیان" امروز – دوشنبه- در نشست خبری گرامیداشت دهه فجر با بیان اینکه در دنیا نسبت به منابع طبیعی بی‌توجهی و کم توجهی شده است، افزود: آمارهای رسمی نشان می‌دهد که میانگین سالانه ۵ میلیون هکتار جنگل و ۱۵ میلیارد درخت در دنیا از بین می‌رود.

معاون امور جنگل سازمان منابع طبیعی کشور اظهار داشت: طبق آمارها اکنون ۱۴.۳ میلیون هکتار جنگل داریم که ۸.۷ کشور را پوشش می‌دهند؛ یعنی جزو کشورهای کم جنگل در دنیا هستیم.

وی تصریح کرد: سرانه جنگل در کشور ما ۱۷۰۰ متر مربع است و این در حالی است که سرانه جنگل در دنیا به طور میانگین ۶۰۰۰ متر مربع و در آسیا ۷۰۰۰متر مربع است؛ یعنی کمتر از یک سوم میانگین دنیا جنگل داریم.

شعبانیان گفت: ایران از نظر کیفیت جنگل ها با توجه به شرایط منطقه‌ای و اقلیمی در وضعیت مناسبی قرار ندارد اما بهترین جنگل‌ ها را از نظر تنوع و قدمت داریم.

وی افزود: بر اساس برآوردها جنگل‌ های هیرکانی قدمت ۴۰ تا ۶۰ میلیون ساله دارند و از نظر تنوع نیز به اندازه قاره اروپا تنوع جنگلی داریم.

وی اظهار داشت: نتیجه کم توجهی و بی‌توجهی به منابع طبیعی و جنگل‌ ها در دنیا منجر به افزایش گازهای گلخانه‌ای، افزایش گرد و غبار، ریزگرد ها و فرسایش خاک شده است.

معاون امور جنگل سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور با بیان اینکه دنیا با پدیده تغییر اقلیم روبرو است که اگر کنترل نشود، عواقب زیادی خواهد داشت، گفت: ممکن است عواقب تغییر اقلیم در برخی کشورها از جمله ایران شدیدتر باشد، البته این موضوع خیلی جای نگرانی ندارد و باید با برنامه‌ریزی درست و گام‌ های صحیح با معضلات پیش رو مقابله کنیم.

وی افزود: در دنیا مردم زودتر از دولت‌ ها متوجه خطرات زیست محیطی می شوند بنابراین هسته اولیه شکل‌ گیری کنوانسیون‌ها نیز از مردم بوده است.

وی اضافه کرد: دنیا به این نتیجه رسیده است که در راستای حفاظت از منابع طبیعی و همچنین کاهش گازهای گلخانه‌ای یک تریلیون (هزار میلیارد) درخت بکارد و برای این مهم نیز برنامه‌ ریزی کرده‌اند.

وی ادامه داد: بنابراین در کشور ما نیز برنامه‌ ریزی شده که یک میلیارد درخت در بازه زمانی ۴ سال کاشته شود.

شعبانیان اظهار داشت: در ۲۰ سال اخیر بیش از دو میلیارد و ۸۰۰ میلیون اصله نهال در کشور کاشته شده است که بسیاری از آنها موفق بوده است.

به گفته وی، در بخش آبخیزداری و طرح های مدیریت جنگل نیز اقدامات مناسبی صورت گرفته اما این اقدامات کافی نیست و باید افزایش یابد.

 

 

 

 

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 

برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید:
 

خروج




سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در یک نگاه
  • سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور به عنوان یک سازمان مستقل حاکمیتی، اجرایی و در جایگاه تشکیلات یکی از معاونت‌های وزارت جهاد کشاورزی مسئولیت حفظ، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی و پایدار از منابع‌طبیعی تجدیدشونده کشور را بر عهده دارد. اعمال حاکمیت و مدیریت بر اراضی منابع‌طبیعی کشور که از آن به عنوان اراضی ملی و انفال هم یاد می‌شود، مأموریت خطیر و بی‌نظیر این سازمان است.

    هدف سازمان منابع‌طبیعی و آبخیزداری کشور، حفظ و حمایت، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی از جنگل‌ها، مراتع، اراضی جنگلی، بیشه‌های طبیعی، اراضی مستحدثه ساحلی، حفاظت‌ و حمایت از آب و خاک کشور از طریق مدیریت علمی بر حوزه‌های آبخیز و رعایت اصول توسعه پایدار می‌باشد.

ورود


تماس با ما
  • ستاد مرکزی:
    تهران - بلوار ارتش - بعد از مینی سیتی - کدپستی 1955756113
    تلفن: 4-02122446540 و 02122488530 و 02122446503
    دورنگار: 02122488556
    ملاقات مردمی: 02122488476
    پاسخگویی به شکایات: تلفن 02123563478 و فاکس: 02122488557
    آدرس تارنما: www.frw.ir
    صندوق پستی: info@frw.ir


    ساختمان شماره 2 (ستاد چالوس):
    چالوس - میدان معلم(مخابرات) - کدپستی ۴۶۶۱۹۵۳۵۳۷
    تلفن: 01152226521
    دورنگار: 01152249696

there is a pic here