۱۶۳۷ هکتار از مراتع و جنگل‌های کردستان دچار حریق شد

تاریخ انتشار : 1403/05/29 - ساعت انتشار: ١٢:١٩ - گروه خبری : اخبار استان

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کردستان گفت: از ابتدای امسال تاکنون، طی ۱۱۸ فقره آتش‌سوزی، هزار و ۶۳۷ هکتار از مراتع و جنگل‌های استان دچار حریق شد.

به گزارش مرکز اطلاع رسانی سازمان منابع طبیعی به نقل از ایرنا- بهزاد شریفی پور اظهار کرد: امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته، آتش‌سوزی مراتع و جنگل‌های استان از لحاظ تعداد سه درصد و مساحت ۱۷درصد کاهش یافته است.

وی با بیان اینکه سال گذشته در مدت مشابه ۱۲۲فقره حریق به مساحت هزار و ۹۸۸هکتار در استان ثبت شد، افزود: امسال در شهرستان بانه ۲۰فقره آتش سوزی جنگل طبیعی به مساحت ۴۰.۳هکتار، ۶فقره مرتع به مساحت ۱۶۵هکتار و یک فقره به مساحت یک هکتار اراضی جنگلی اتفاق افتاد.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان یادآور شد: در شهرستان دهگلان سه فقره به مساحت ۴۳هکتار، دیواندره ۱۴فقره مرتع به مساحت ۱۳۱هکتار و شهرستان سقز ۱۸فقره به مساحت ۳۰۰هکتار آتش سوزی روی داد.

به گفته شریفی پور، در شهرستان قروه هفت فقره حریق به مساحت ۲۴۵هکتار مرتع، در سروآباد ۱۳فقره به مساحت ۱۰۹هکتار جنگل طبیعی و چهار فقره حریق مرتع معادل ۲۸.۸هکتار مرتع، شهرستان سنندج چهار فقره به مساحت ۱۴۴هکتار مرتع، کامیاران هشت فقره به مساحت ۱۲۷هکتار مرتع و یک فقره به مساحت سه هکتار اراضی جنگلی و مریوان ۱۶فقره به مساحت ۲۲۳هکتار جنگل طبیعی و یک فقره به مساحت ۵۵هکتار مرتع ثبت شده است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کردستان افزود: معرفی سامانه ۱۵۰۴و ۱۳۹به کشاورزان، برگزاری کلاس های آموزشی متعدد در زمینه حریق، استفاده از تریبون نماز جمعه برای آگاه سازی جامعه، جذب دهیاران، اختصاص تجهیزات فردی و گروهی به دهیاران و جوامع محلی، پخش تراکت و صفحه های آموزشی در بین روستاییان و جذب تراکتور داران برای ایجاد آتش بر در مواقع حریق، از مهمترین اقدامات در سال جاری است.

شریفی پور اضافه کرد: این اداره کل با عقد ۲۱فقره قرارداد با جوامع محلی به مبلغ ۲۹میلیارد و ۵۰۰میلیون ریال چیزی حدود ۴۰کیلومتر آتش بر در مناطق حساس ایجاد کرده است.

وی یادآور شد: برقراری کشیک های مداوم و دیده بانی در مناطق مختلف از جمله اقدامات این اداره کل در رابطه با پیشگیری از حریق است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان افزود: مناطق دارای پوشش گیاهی متراکم، با کوچکترین بی احتیاطی باعث آتش سوزی و ضرر و زیان جبران ناپذیری به منابع طبیعی می شود.

از مساحت ۲میلیون و ۹۳۷هزار هکتاری استان کردستان، بیش از ۶۰درصد آن شامل یک میلیون و ۵۸۷هزار هکتار آن را مراتع و جنگل تشکیل می دهد؛ در مجموع ۶۷هزار خانوار روستایی استان بهره بردار بخش مراتع هستند و بهره برداران کردستانی ۶.۵ درصد علوفه کشور را تولید می کنند.

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 

برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید:
 

خروج




سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در یک نگاه
  • سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور به عنوان یک سازمان مستقل حاکمیتی، اجرایی و در جایگاه تشکیلات یکی از معاونت‌های وزارت جهاد کشاورزی مسئولیت حفظ، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی و پایدار از منابع‌طبیعی تجدیدشونده کشور را بر عهده دارد. اعمال حاکمیت و مدیریت بر اراضی منابع‌طبیعی کشور که از آن به عنوان اراضی ملی و انفال هم یاد می‌شود، مأموریت خطیر و بی‌نظیر این سازمان است.

    هدف سازمان منابع‌طبیعی و آبخیزداری کشور، حفظ و حمایت، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی از جنگل‌ها، مراتع، اراضی جنگلی، بیشه‌های طبیعی، اراضی مستحدثه ساحلی، حفاظت‌ و حمایت از آب و خاک کشور از طریق مدیریت علمی بر حوزه‌های آبخیز و رعایت اصول توسعه پایدار می‌باشد.

ورود


تماس با ما
  • ستاد مرکزی:
    تهران - بلوار ارتش - بعد از مینی سیتی - کدپستی 1955756113
    تلفن: 4-02122446540 و 02122488530 و 02122446503
    دورنگار: 02122488556
    ملاقات مردمی: 02122488476
    پاسخگویی به شکایات: تلفن 02123563478 و فاکس: 02122488557
    آدرس تارنما: www.frw.ir
    صندوق پستی: info@frw.ir


    ساختمان شماره 2 (ستاد چالوس):
    چالوس - میدان معلم(مخابرات) - کدپستی ۴۶۶۱۹۵۳۵۳۷
    تلفن: 01152226521
    دورنگار: 01152249696

there is a pic here