اصفهان/ 7100 هکتار از تالاب شور گلپایگان کانون بحرانی فرسایش بادی شد

تاریخ انتشار : 1403/07/16 - ساعت انتشار: ١٤:١١ - گروه خبری : اخبار استان

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان گلپایگان گفت: هفت هزار و ۱۰۰ هکتار از تالاب شور گلپایگان در منطقه شمالی گلپایگان دچار فرسایش بادی شد.

به گزارش خبرنگار پیام طبیعت، محمد اسماعیل توسلی با بیان اینکه محدوده‌ای تحت عنوان منطقه بیابانی دشت شمال شناسایی شده است، اظهار کرد: این منطقه در حال حاضر یکی از کانون‌های اصلی بروز فرسایش بادی و ایجاد ریزگرد بوده که شهرهای گلپایگان، گلشهر و گوگد را تحت تأثیر قرار داده در مساحت هفت هزار و ۱۰۰هکتار در منطقه شمالی گلپایگان قرار داد.

وی ادامه داد: منطقه مذکور در محدوده تالاب شور گلپایگان که در قدیم دارای سطح آب زیرزمینی بالایی بوده، با توجه به عملیات زهکشی که در دهه ۶٠ توسط اداره جهاد کشاورزی سابق در این منطقه صورت پذیرفته و باعث شد این تالاب خشک و سطح آب‌های زیرزمینی پایین رود، از این رو خشکسالی‌های اخیر از نظر پوشش گیاهی فقیر شده و خاک منطقه که خاک رسی سنگین است به مرور زمان و با توجه به وجود دام در منطقه و عوامل محیطی مانند آب و هوا و خشکسالی و تغییرات و دستکاری اکوسیستم که در دهه ۶٠ انجام شده، منطقه را به یکی از کانون‌های بروز ریزگرد و مستعد فرسایش بادی تبدیل کرده که پیامدهایی داشته  که بر سایر شهرها تأثیر گذاشته است.

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان گلپایگان افزود: پوشش گیاهی گلپایگان منطقه غرب که هم مرز با استان مرکزی و لرستان بوده و بارندگی‌های این منطقه تحت تأثیر سامانه‌های جنوب و غرب هست و با توجه به وضعیت توپوگرافی این منطقه پوشش گیاهی غنی‌تری داره و این منطقه مستعد بیابانی شدن نیست اما در منطقه شرقی هم با شاهین شهر و اصفهان هم مرز هست و در مرز نیمه استپی قرار داده که پوشش غنی از گونه‌های درمن، یال اسبی و گونه‌های گون است که جز مناطق غنی هست که مستعد بحث بیابانی شده نیست.

توسلی ابراز کرد: عملیات اجرایی در ۲فاز بیولوژیکی و مدیریتی مدنظر قرار گرفته که در فاز بیولوژیکی شامل ۴٠٠ هکتار کاشت گونه‌های مقاوم به خشکی و مناسب با بیابان زدایی شامل گونه‌های آتریپلکس و قره داغ بود که فاز اجرایی ١٠٠ هکتار آن در سال ١۴٠٢ با عقد قرارداد با پیمانکار ذیصلاح عملیات اجرایی شروع و در سال جاری در هفته دولت بهره برداری شد. ٣٠٠هکتار مساحت باقیمانده هم اعتباراتی از محل اعتبار ملی توسط فرماندار  دیده شده که در سال جاری تکمیل خواهد شد.

وی گفت: بحث عملیات مدیریت شامل کنترل دام و جلوگیری از ورود دام به مناطق مستعد به فرسایش و همچنین استفاده ازمالچ‌های طبیعی مانند شن‌های مناسب برای تثبیت خاک منطقه در دستور کار قرار گرفته که در سال آینده اجرا خواهد شد.

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 

برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید:
 

خروج




سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در یک نگاه
  • سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور به عنوان یک سازمان مستقل حاکمیتی، اجرایی و در جایگاه تشکیلات یکی از معاونت‌های وزارت جهاد کشاورزی مسئولیت حفظ، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی و پایدار از منابع‌طبیعی تجدیدشونده کشور را بر عهده دارد. اعمال حاکمیت و مدیریت بر اراضی منابع‌طبیعی کشور که از آن به عنوان اراضی ملی و انفال هم یاد می‌شود، مأموریت خطیر و بی‌نظیر این سازمان است.

    هدف سازمان منابع‌طبیعی و آبخیزداری کشور، حفظ و حمایت، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی از جنگل‌ها، مراتع، اراضی جنگلی، بیشه‌های طبیعی، اراضی مستحدثه ساحلی، حفاظت‌ و حمایت از آب و خاک کشور از طریق مدیریت علمی بر حوزه‌های آبخیز و رعایت اصول توسعه پایدار می‌باشد.

ورود


تماس با ما
  • ستاد مرکزی:
    تهران - بلوار ارتش - بعد از مینی سیتی - کدپستی 1955756113
    تلفن: 4-02122446540 و 02122488530 و 02122446503
    دورنگار: 02122488556
    ملاقات مردمی: 02122488476
    پاسخگویی به شکایات: تلفن 02123563478 و فاکس: 02122488557
    آدرس تارنما: www.frw.ir
    صندوق پستی: info@frw.ir


    ساختمان شماره 2 (ستاد چالوس):
    چالوس - میدان معلم(مخابرات) - کدپستی ۴۶۶۱۹۵۳۵۳۷
    تلفن: 01152226521
    دورنگار: 01152249696

there is a pic here