کرمان/ حفاظت از منابع طبیعی نیاز به نگاه ویژه به پدافند دارد
مديركل منابع طبيعي و آبخيزداري استان کرمان گفت: حفاظت از منابع طبيعي و محيط زيست نگاهي ويژه به پدافند غيرعامل در بخش هاي مختلف جنگل و مرتع، آبخيزداري و مديريت منابع آب و خاك، بيابان و بيابانزدايي را مي طلبد.
به گزارش خبرنگار پیام طبیعت- علیرضا ابوالحسنی اظهار کرد: مقام معظم رهبري فرموده اند 'پدافند غيرعامل مثل مصونيت سازي بدن انسان است. از درون ما را مصون ميكند'، معنايش اين است كه ولو دشمن تهاجمي هم بكند و ضرب و زوري هم بزند، اثري نخواهد كرد.
وی عنوان کرد: در قانون اساسی کشور یک اصل محیط زیستی داریم که حفاظت از محیط زیست و منابع طبیعی را وظیفه آحاد جامعه تلقی میکند.
وی با اشاره به اهمیت حوزه پدافند زیستی در منابع طبیعی افزود: کارگروه پدافند این اداره کل اقداماتی در حوزه جنگلها و مراتع سطح استان از قبیل رصد و پایش، هشداردهی، کنترل و مبارزه با آفات، مدیریت بحران، حفاظت و پیگیری، رفع آلودگی در برابر تهدیدات زیستی که موجب حفاظت از سرمایههای ملی در برابر تهدیدات زیستی و کاهش آثار و عواقب ناشی از آنها میشود را به صورت مستمر انجام میدهند.
وي با اشاره به موقيعيت جغرافيايي کشور گفت : كشور ما در منطقه خشك و نيمه خشك قرار دارد، لذا لازم است در حفاظت از منابع طبيعي و محيط زيست نگاه ويژه اي به پدافند غيرعامل در بخش هاي مختلف؛ جنگل و مرتع، آبخيزداري و مديريت منابع آب و خاك و بيابان و بيابان زدايي داشته باشيم.
مديركل منابع طبيعي و آبخيزداري کرمان؛ بررسي علل و عوامل تخريب جنگل ها و مراتع، روش ها و رويكرد هاي نوين مديريت پايدار جنگل ها و مراتع، سياست گذاري، برنامه ريزي و مديريت منابع جنگلي، كاربرد فناوري هاي نوين در علوم جنگل و مرتع، جنگل و مرتع و توسعه پايدار، آبخيزداري و استحصال آب باران، مديريت منابع آب و خاك و آبياري و زهكشي را از جمله اقدامات بسيار مهم پدافند غيرعامل در منابع طبيعي با رويكرد توسعه پايدار برشمرد.
وي از ديگر این اقدامات را كاربرد فناوري هاي نوين در علوم آبخيزداري و مديريت منابع آب، آبخيزداري، مديريت منابع آب و توسعه پايدار، ارزیابي، پايش، مديريت و كنترل مناطق بياباني، فرسايش بادي و ريزگردها، كاربرد فناوري هاي نوين در مطالعات بيابانزدايي و بيابانزايي و توسعه پايدار دانست.
وی یکی از زمینه هایی که دشمن، آسیب رساندن به کشور در این حوزه را مدنظر دارد، منابع طبیعی است لذا باید بیش از پیش در رعایت اصول پدافند غیرعامل در حوزه ی زیستی تلاش کرد.
گفتنی است تهدید های حوزه منابع طبیعی عمدتا شامل استفاده از عوامل بیولوژیک مختلف از جمله قارچ، باکتری، انواع حشرات، توسط گروه های تروریستی با هدف از بین بردن درختان جنگلی و منابع طبیعی، ایجاد ترس، زیان های اقتصادی و کاهش ثبات (سیاسی- اجتماعی) می باشد. با اجرای سیاست های موفقیت آمیز مبارزه با تروریسم و ایجاد محدودیت در فعالیت های سازمان های تروریستی, حملات اگروتروریستی گسترش یافته است.
ارسال به دوست
نام : | |
ايميل : | |
*نظرات : | |
متن تصویر را وارد کنید: | |