افزایش ۱۴ میلیون متر مکعب آب به ذخیره پشت سدهای استان بوشهر

تاریخ انتشار : 1403/08/06 - ساعت انتشار: ١١:٣٩ - گروه خبری : اخبار استان

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری بوشهر از ذخیره‌سازی ۱۴ میلیون مترمکعب آب در پشتِ سدهای این استان طی بارندگی های اخیر خبر داد و گفت: شهرستان های جم و دشتستان به ترتیب با ۳۶۱ و ۲۵۵ سازه دارای بیشترین سازه های حوزه آبخیزداری استان هستند.

به گزارش خبرنگار پیام طبیعت- عبدالحسین گرشاسبی روز شنبه ۵آبان ماه در حاشیه بازدید از سازه های آبخیزداری استان در گفتگو با خبرنگار ما اظهار کرد: مساحت منابع طبیعی استان بوشهر بالغ بر ۲میلیون و ۳۱۹هزار هکتار است و حدود ۲میلیون ۵۵۱هزار هکتار مساحت کل حوزه های آبخیز استان می باشد.
وی با بیان اینکه ۲۲درصد مساحت حوزه های آبخیزداری بوشهر در خارج از مرزهای استان قرار دارد، افزود: درمجموع تاکنون بالغ بر یک میلیون ۱۵۲هزار هکتار مساحت شامل ۱۳۵حوزه آبخیزداری استان مورد مطالعه قرار گرفته است.
گرشاسبی از اجرای عملیات ۸۶۸سازه مکانیکی آبخیزداری در سطح استان تا پایان سال ۱۴۰۲خبر داد و گفت: تاکنون ۱۴۵هزار هکتار عملیات بیولوژیک و بیومکانیک در سطح استان اجرایی شده است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان بوشهر بیان کرد: حجم مخزن این سازه‌ها ۳۵میلیون متر مکعب و حجم استحصال ۱۳۵میلیون متر مکعب در سال است.
وی عنوان کرد: از ۸۶۸سازه مکانیکی آبخیزداری اجرا شده در سطح استان، شهرستان جم با ۳۶۱سازه، دشتستان با ۲۵۵سازه و دشتی با ۱۴۴سازه رتبه هاي اول تا سوم را به خود اختصاص دادند.
گرشاسبی بیان داشت: درطول برنامه های اول تا پنجم و منتهی به برنامه ششم توسعه، بالغ بر ۲۹۰میلیارد تومان اعتبار به حوزه آبخیزداری در سطح استان تخصیص یافته است.
وی از آغاز عملیات اجرایی ۳۷سازه در سطح استان با اختصاص ۱۴۷میلیارد تومان اعتبار طی سال مالی ۱۴۰۲-۱۴۰۳خبر داد و گفت: در سالجاری تاکنون ۱۳۰میلیارد تومان از محل اعتبارات استانی و ملی و ۲۰میلیارد تومان از محل اعتبارات محرومیت به حوزه آبخیزداری بوشهر اختصاص یافت.
گرشاسبی “دره امیری” شهرستان دیلم را یکی از سازه های مهم آبخیزداری در جنوب کشور عنوان کرد و گفت: این سازه در سال گذشته به بهره برداری رسید که حجم ذخیره سازی مخرن آن بالغ بر یک میلیون و ۵۰۰هزار متر مکعب که با ۴بار آبگیری ۴تا ۶میلیون متر مکعب آب را در پشت این سد ذخیره سازی می شود.
وی افزود: در سایر شهرستان ها از جمله دشتستان، گناوه، تنگستان، دشتی، دیر، کنگان و عسلویه طی سال های گذشته عملیات اجرایی پروژه های آبخیز داری آغاز شده که با پیشرفت فیزیکی حاصل شده در نهایت تا دهه فجر سالجاری تکمیل و به بهره برداری خواهند رسید.
وی مساحت حوزه آبخیزداری در شهرستان دشتی را ۴۹۰هزار هکتار عنوان کرد و گفت: مطالعه ۳۵درصد این مساحت معادل ۱۳۷هزار هکتار انجام گرفته و از این میزان مطالعه برای حوزه شهری خورموج ۲۳سازه لحاظ شده است.
گرشاسبی از اجرای ۳ مورد سازه آبخیزداری در حوزه شهرستان دشتی طی سالجاری خبر داد و گفت: این سازه ها از نوع سنگ ملاتی، دارای ۴۰ تا ۵۰ متر طول تاج، دهانه سرریز ۱۲تا ۱۶متر و ارتفاع کل ۶ تا ۹متر و ارتفاع مفید ۴ تا ۷ متر اجرا شده است.
وی افزود: حجم مخزن این سازه‌ها حدود ۱۰۰هزار متر مکعب و حجم استحصال ۴۰۰هزار متر مکعب در سال است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان بوشهر مهمترین هدف از احداث این سازه ها را کاهش سرعت آب و خسارت ناشی از آن و همچنین مهار رواناب های سطحی و تغذیه سفره های آب زیرزمینی عنوان کرد و گفت: هرچه میزان سازه های آبخیزداری در حوزه بالادست شهرها بیشتر شود میزان خسارت وارده به اماکن و تاسیسات مناطق پایین دست کمتر خواهد شد.

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 

برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید:
 

خروج




سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در یک نگاه
  • سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور به عنوان یک سازمان مستقل حاکمیتی، اجرایی و در جایگاه تشکیلات یکی از معاونت‌های وزارت جهاد کشاورزی مسئولیت حفظ، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی و پایدار از منابع‌طبیعی تجدیدشونده کشور را بر عهده دارد. اعمال حاکمیت و مدیریت بر اراضی منابع‌طبیعی کشور که از آن به عنوان اراضی ملی و انفال هم یاد می‌شود، مأموریت خطیر و بی‌نظیر این سازمان است.

    هدف سازمان منابع‌طبیعی و آبخیزداری کشور، حفظ و حمایت، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی از جنگل‌ها، مراتع، اراضی جنگلی، بیشه‌های طبیعی، اراضی مستحدثه ساحلی، حفاظت‌ و حمایت از آب و خاک کشور از طریق مدیریت علمی بر حوزه‌های آبخیز و رعایت اصول توسعه پایدار می‌باشد.

ورود


تماس با ما
  • ستاد مرکزی:
    تهران - بلوار ارتش - بعد از مینی سیتی - کدپستی 1955756113
    تلفن: 4-02122446540 و 02122488530 و 02122446503
    دورنگار: 02122488556
    ملاقات مردمی: 02122488476
    پاسخگویی به شکایات: تلفن 02123563478 و فاکس: 02122488557
    آدرس تارنما: www.frw.ir
    صندوق پستی: info@frw.ir


    ساختمان شماره 2 (ستاد چالوس):
    چالوس - میدان معلم(مخابرات) - کدپستی ۴۶۶۱۹۵۳۵۳۷
    تلفن: 01152226521
    دورنگار: 01152249696

there is a pic here