برگزاری پنجاهونهمین جلسه شورای هماهنگی مجتمع در روز یکشنبه مورخ 1403/11/28
تاریخ انتشار : 1403/11/28 - ساعت انتشار: ٢٢:٠٠ - گروه خبری : اخبار استان

پنجاهونهمین جلسه شورای هماهنگی مجتمع در روز یکشنبه مورخ 1403/11/28 در سالن جلسات سرو مجتمع آموزشی دکتر جوانشیر برگزار گردید.
پنجاه ونهمین جلسه شورای هماهنگی مجتمع و یازدهمین آن در سال 1403 در روز یکشنبه مورخ 1403/11/28 رأس ساعت نه و نیم صبح در سالن جلسات سرو مجتمع آموزشی دکتر جوانشیر به ریاست آقای دکتر سعید مقدسی، رئیس مجتمع آموزشی دکتر جوانشیر و با حضور اعضای شورای هماهنگی مجتمع برگزار گردید. بعد از تلاوت آیاتی چند از قرآن کریم، ریاست محترم مجتمع قبل از پرداختن به دستور جلسه و بررسی مصوبات به مناسبات روز پرداختند و با عرض سلام و صبح بخیر، با استعانت از خداوند متعال برگزاری جلسه پنجاه ونهم را آغاز کردند.
رئیس محترم مجتمع آموزشی دکتر جوانشیر با عرض تبریک به مناسبت ایام شعبانیه و ولادت حضرت مهدی در نیمه شعبان، آن را فصل بابی برای ورود به ماههای مبارک رمضان دانستند که امید برخورداری از برکات ماهها بر اساس تلاش و ارادۀ خودمان میرود. ایشان در ادامه افزودند ابتدا چند نکته و تذکر را یادآوری میکنیم و بعد اگر دوستان نظری داشتند مطرح فرمایند. سپس به بررسی مصوبات جلسۀ پیشین خواهیم پرداخت. آقای دکتر مقدسی همچنین روزجهانی مستضعفین، سالروز قیام مردم تبریز در۲۹ بهمن سال ۱۳۵۶ و نیز روز اقتصاد مقاومتی و کارآفرینی را تبریک گفته و ابتدا در خصوص نیمه شعبان و ولادت امام زمان و فلسفه مهدویت اظهار کردند:
ولادت امام زمان (عج) و جشن نیمه شعبان، همه ساله روز پانزدهم ماه شعبان سالروز میلاد با سعادت دوازدهمین پیشوای مسلمین جهان حضرت حجت صاحب الزمان (عج) است. حضرت صاحب الامر (عج) هم اکنون سالهاست که در غیبت کبری به سر میبرد. در احادیث نقل شده از ائمه معصوم (ع)، بعد از شبهای قدر در ماه مبارک رمضان، شب نیمه شعبان قدر و منزلت بسیار دارد. به طوری که عبادات و دعاهای خاصی برای این شب ذکر شده است. حضرت مهدی موعود (عج) در هنگام سپیده دم نیمه شعبان سال ۲۵۵ هجری قمری متولد شد. این ولادت فرخنده در حدود ۵ سال پیش از به شهادت رسیدن یازدهمین پیشوای مسلمین حضرت امام حسن عسکری (ع) پدر بزرگوارشان بوده که در شهر سامرا سکونت داشتند. بر اساس تقویم سالهای قمری نیمه شعبان از جمله اعیاد مهم و ارزشمند شیعیان بوده که در آن امام دوازدهم پیروان شیعه حجت بن الحسن (عج) پا به عرصه گیتی نهاد. در این شب دعاها و اذکار زیادی وارد شده که از جمله آنها خواندن سوره یاسین و دعای کمیل میباشد. از مجموع احادیث، استنباط میشود که برای انسان، در دوره حکومت امام مهدی (عجّلاللهفرجهالشریف) تمام ایده آلها و آرزوهای حقّی که دارد و ممکن است که بر آنها دست بیازد، تحقّق خواهد یافت و از نظر علمی، اخلاقی، اقتصادی، امنیتی، ... به کمال مطلوب خود، خواهد رسید.
امیرالمؤمنین (علیهالسّلام) با اشاره به قیام حضرت مهدی (عجّلاللهفرجهالشریف) میفرماید: «کانّی انظر الی شیعتنا بمسجد الکوفه و قد ضربوا الفساطیط یعلّمون الناس القرآن کما اُنزل؛ گویا شیعیان ما اهل بیت (علیهالسّلام) را میبینم که در مسجد کوفه گرد آمدهاند و خیمههایی برافراشتهاند و در آنها قرآن را آن چنان که نازل شده است، به مردم یاد میدهند.»
بنابراین، محور حرکت نهضت جهانی امام مهدی، قرآن است و آن حضرت با تعلیم قرآن، آن را سرمشق زندگی انسانها قرار خواهند داد. حضرت علی (علیهالسّلام) در بیان احوال زمان ظهور امام مهدی (عجّلاللهفرجهالشریف) میفرماید: (امام مهدی) هوای نفس را به هدایت و رستگاری برمیگرداند، زمانی که مردم هدایت را به هوای نفس تبدیل کرده باشند، و رای را به قرآن برمیگرداند، زمانی که مردم قرآن را به رای و اندیشه مبدل کرده باشند.
رئیس محترم مجتمع آموزشی دکتر جوانشیر به قیام و تظاهرات مردم تبریز در ۲۹ بهمن سال ۱۳۵۶ اشاره کردند که مردم انقلابی تبریز به مناسبت بزرگداشت چهلمین روز شهدای قیام ۱۹ دی قم دست به تظاهرات زده و مدتی کنترل شهر را از دست ماموران رژیم خارج کردند، اما به دستور استاندار، ارتش وارد عمل شده و دهها نفر را به شهادت و صدها نفر را زخمی نمودند و در نهایت کنترل شهر را به دست گرفتند. این قیام باعث شیوع سنت «چهلمها» در کشور ایران شد و قیام مردمی را از شهری به شهر دیگر سرایت داد و به ترتیب یزدیها، شیرازیها، جهرمیها، کازرونیها و نهایتا همه ایران به پا خاستند و در آخر منجر به پیروزی انقلاب اسلامی ایران شد. تظاهرات ۲۹ بهمن تبریز که در تقویم رسمی جمهوری اسلامی با عنوان قیام مردم تبریز مشخص شدهاست، به حوادث ۲۹ بهمن ۱۳۵۶ در تبریز اشاره دارد که در طی آن انقلابیون تبریز به مناسبت چهلمین روز کشته شدگان تظاهرات ۱۹ دی قم، دست به تظاهرات زده و بیشتر نقاط شهر را تسخیر کردند تا این که تا ساعت ۵ بعد از ظهر نیروهای دولتی کنترل شهر را به دست گرفتند. طبق گزارش ساواک، در این تظاهرات اعتراضی، ۵۸۱ نفر دستگیر، ۹ نفر کشته، ۱۱۸ نفر زخمی، ۳ دستگاه تانک، ۲ سینما، یک هتل، کاخ جوانان، حزب رستاخیز و تعدادی اتومبیل شخصی و دولتی به آتش کشیده شدند. چند روز بعد تعداد کشته شدگان تبریز به ۱۳ نفر رسید. در این اعتراض، برای نخستین بار پس از وقایع ۱۵ خرداد ۱۳۴۲، ارتش برای کنترل وضعیت مستقیماً وارد درگیریها شد. همچنین، شعار «مرگ بر شاه» برای اولین بار در این قیام سرداده شد. چهل روز پس از این رویداد در ۱۰ فروردین ۱۳۵۷، انقلابیون شهرهای اصفهان، جهرم، یزد، شیراز و اهواز نیز به مناسبت چهلمین روز کشته شدگان تبریز، دست به تجمع و اعتراض زدند که باعث کشته شدن عدهای دیگر در آن شهرها شد. این اعتراضات سراسری در نهایت منجر به توجه رسانههای خارجی به اعتراضات ایران شد.
آقای دکتر مقدسی در خصوص مناسبت دیگر توضیح دادند که ۲۹ بهمن روز اقتصاد مقاومتی و کارآفرینی است؛ رهبر معظم انقلاب برای نخستین بار در شهریور ۱۳۸۹ در جمع کارآفرینان کشور به تحقق اقتصاد مقاومتی و نقش آن در اقتصاد مقاوم و پویا اشاره فرمودند و از آن تاریخ روزی بنام " اقتصاد مقاومتی و کارآفرینی" در تقویمها ثبت شده است. "کارآفرینی" از یکسو، امکان شناسایی فرصتها و از سوی دیگر بستر نوآوری برای ایجاد فرصتهای جدید است، جالب آنکه، در بند نخست سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی، کارآفرینی یکی از عوامل مهم برای رسیدن به نقطه مطلوب اقتصادی اشاره شده است.همچنین در این بند بر تامین شرایط و فعالسازی امکانات و منابع مالی و سرمایههای انسانی و علمی کشور به منظور توسعه کارآفرینی تاکید شده و همچنین این بند به حداکثر رساندن مشارکت مردم در فعالیتهای اقتصادی با تسهیل و تشویق همکاریهای جمعی و تاکید بر ارتقای درآمد و نقش طبقات کمدرآمد و متوسط اشاره دارد.
در بخش تذکرات، آقای دکتر سعید مقدسی، رئیس مجتمع آموزشی دکتر جوانشیر تذکر اول را در خصوص اشکال در سیستم فناوری مطرح کردند و تأکید کردند که بحث فناوری باید با جدیت بررسی گردد و موضوع بویژه توسط آقای حمیدی باید پیگیری شود. رییس مجتمع افزودند اگر چه خرید سوییچ در سامانه بارگذاری شد ولی زمانبر است و بهتر است گزینه تعمیر بررسی گردد تا در صورت امکان فعلا با تعمیر به کار خود ادامه دهیم. به هر حال تا آخر هفته باید مشکل مرتفع گردد و دسترسی به سامانههای اداری امکانپذیر گردد. اما این حالت تعطیلی موقت سامانه های اداری را به فرصت تبدیل نماییم و برای بروز کردن بانک اطلاعات از همکاران فعلا کمکار یا بیکار استفاده نماییم و نیز جمعبندی دورههای آموزشی برای صدور گواهینامهها در این فرصت مناسب به کمک همکاران تسریع و تکمیل گردد.
تذکر دیگر در خصوص هماهنگی برای همکاران در مرخصی یا غیبت بود که در صورت عدم حضور کارشان را به کسی بسپرند تا جلسات به صورت نظاممند و کامل بدون نقص به کار خود ادامه دهد.
همچنین مباحثی راجع به تذکرات قبلی از جمله سامانه حضور و غیاب و نیز پرداخت حقالتدریس مدرسان مرکز آموزش متبوع مطرح گردید و تذکرات لازم داده شد.
در ادامه با نظر رئیس محترم مجتمع آموزشی دکتر جوانشیر همکاران به بررسی مصوبات و عملکرد ماه گذشته مرکز که بخشی مرتبط با موارد قبلتر هم بود، پرداختند و نکات مهم در تنظیم گزارش و نامهها و عملکرد از سوی آقای دکتر مقدسی بیان گردید و مصوبات جدیدی به تصویب رسید.
جلسه با ذکر صلواتی بر محمد و آل محمد (ص) در حدود نزدیک به لحظات ملکوتی و سرشار از عرفان اذان ظهربه پایان رسید.






ارسال به دوست
خروج